Oct 03
2014

Lær de smarte kør-kommandoer til Windows 7

Når vi bruger Windows 7 og ringer ind til en teknisk support, så får de os nogen gange til at bruge smarte kommandoer i Kør til at vise fx internet indstillinger, MEN hvor finder du disse kommandoer.

1. Åben Kontrolpanel i Start.

win-run-commands001

2. Klik på System og sikkerhed.

win-run-commands002

3. Klik på Administration.

win-run-commands003

4. Dobbeltklik på Systemkonfiguration.

win-run-commands004

5. Klik på fanen Funktioner.

win-run-commands005

6. Den funktion som er valgt på listen vil blive vist som kommando i nederst felt, Vælg kommado. Det er kommandoen i sidste del efter tegnet / som er den kommando der kan køres i Kør.

win-run-commands006

7. Fx Internet indstillinger: inetcpl.cpl

win-run-commands007

8. Luk alle vinduer og klik på Start.

win-run-commands009

9. Skriv kør i søgefeltet nederst og tryk Enter.

win-run-commands010

10. Dette er Kør.

win-run-commands011

11. Indtast kommandoen inetcpl.cpl og klik Gennemse…

win-run-commands012

12. Og internet indstillinger bliver vist.

win-run-commands013

Posted in Support | Tagged , , | Comments Off
Sep 18
2014

Automatisk opdatering fra Adobe … hvad gør du?

Hvis du ser denne besked, når du starter din Windows 7 computer op, så er der en opdatering til dine Adobe programmer. I dette tilfælde Adobe Reader. Klik på besked-boblen nederst til højre. Hvis du ikke når det før den forsvinder, så kan du blot genstarte din computer for at få en ny chance.

adobereader-opdatering-001

Klik på Installer.

adobereader-opdatering-002

Klik på Ja.

adobereader-opdatering-003

Afvent at installationen gennemføres.

adobereader-opdatering-004

Opdatering er gennemført. Klik Luk.

adobereader-opdatering-005

Posted in Support | Tagged , , | Comments Off
Sep 06
2014

Bliv bedre organiseret på din Android mobiltelefon eller tablet med Nova Launcher

nova1Den “baggrund” som vores apps – systems apps såvel som downlodede apps – arbejder “på” er vores mobiltelefons eller tablets launcher, den grafiske brugerflade. Nova Launcher giver nogle flere muligheder for at organisere vores apps på en logisk og let tilgængelig måde.

 

 

Min brug af Nova Launcher som et eksempel:

nova2

Det grønne hak markerer hvilket workspace ud af tre i Nova Launcher der er “forside”, det der bliver vist ved tryk på Home og opstart.

nova3      nova4      nova5

Posted in Alt det andet | Tagged , , | Comments Off
Sep 03
2014

Kan du ikke logge på Skype med din computer/tablet?

Da jeg forsøgte at logge på Skype med min computer og Nexus 7 Android tablet fik jeg efter meget, meget lang ventetid følgende fejl:

skype01

skype02

English: Can not connect to Skype. Please check your network settings and try again. Dansk: Du kan ikke logge på i øjeblikket. Kontrollér dine netværksindstillinger, og prøv igen.

Det eneste jeg gjorde for at løse problemet var at skifte fra min YouSee internetforbindelse til en internetforbindelse via min mobiltelefon med TDC abonnement. Ingen ændring af firewall eller opsætning af Skype. Og fejlen opstod på to forskellige platforme samtidig (computer, OS: Linux Mint / Tablet, Android).

Den eneste forskel jeg har kunne finde mellem min YouSee internetforbindelse og internet forbindelse via min mobil er at min offentlig IP fra YouSee er stemplet som anonymous proxy af det amerikanske firma MaxMind. Det blev den efter jeg i tre dage havde haft et Tor Relay Node kørende fra min YouSee internetforbindelse.

YouSee internetforbindelse (IP anonymous proxy, login error):

skype-yousee-maxmind

TDC mobiltelefon internetforbindelse (IP not anonymous proxy, not login error):

skype-tdc-mobil-maxmind

Du kan tjekke om din offentlige IP adresse (www.minip.dk) er stemplet som anonymous proxy ved at gå ind på MaxMinds hjemmeside og indtast din offentlige IP adresse i felt ud for Try our GeoIP2 Precision service demo.

maxmind

Ekstra test på min Android mobiltelefon. Til venstre benytter min telefon mobil internet og Skype er online. Til højre benytter min telefon YouSee internet og er offline.

skype-mobiltlf-2skype-mobiltlf-1

 

Posted in Alt det andet | Tagged , | Comments Off
Aug 31
2014

Bliv dus med din Digitale Postkasse og E-Boks

forsideHvis du ønsker en praktisk og pædagogisk guide til hvordan du bruger din Digitale Postkasse og E-Boks, så download min gratis guide på Saxo.com. Klik her for at downloade guiden.

Om guiden: “For at bruge denne guide skal du have oprettet NemID, Digital Postkasse og E-Boks. Fx med hjælp fra Borgerservice. Guiden er en tage-med-hjem-guide, som du kan bruge til at genopfriske hvordan du bruger din Digitale Postkasse og E-Boks. Guiden gennemgår trin for trin hvordan du logger på din Digitale Postkasse og E-Boks, og læser dine beskeder og dokumenter.”

Der er penge at spare ved at bruge fx E-Boks. YouSee tager fx 29 kr. i “Gebyr for brevpost” for at sende en regning eller et brev. Se hvordan du tilmelder dig post fra et firma her:

Log på E-Boks og klik på Tilmed afsendere øverst til højre.

eboks001

Find den rette afsender kategori. I dette tilfælde ruller jeg ned i bunden …

eboks002

… til Tele og internet. Klik på kategorien.

eboks003

Find afsenderen. Ruller ned til Y …

eboks004

… og klikker på YouSee.

eboks005

Klik på her i Tilmeld dig her i den lyseblå blok i midten.

eboks006

Jeg vælger YouSee regning og ruller ned for …

eboks007

… at indtaster mit kundenr. to gange og klikker OK.

eboks009

Nu har jeg tilmeldt YouSee til min E-Boks og sparer dermed 29 kr. hver gang YouSee sender mig et brev elektronisk i stedet for fysisk.

eboks010

Posted in Internet, Support | Tagged , , | Comments Off
Aug 26
2014

Så er handynørdens public key online!

4socialenetworkSå er min PGP Public Key online på Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter. Linket fra de 4 sociale netværk åbner et tekst dokument i mit Google Drev, som indeholder min PGP Public Key. E-mail: info@itpaajobbet.dk.

Posted in Internet | Tagged , , | Comments Off
Aug 25
2014

Hvordan bruges en PGP Krypteringsnøgle?

En PGP krypteringsnøgle består af to nøgler, som udgør hinandens modsætninger. Hvis vi forestiller os at den information vi ønsker at beeskytte befinder sig i et pengeskab, så kan den ene nøgle låse pengeskabet, mens den anden nøgle kan låse pengeskabet op. De to nøgler er som Yin og Yang. Den ene nøgle skjuler informationerne i mørket, så ingen kan studere indholdet, mens den anden nøgle bader informationerne i lys, så alle kan studere indholdet.

Normalt når vi udlevere vores hoveddørsnøgle til et andet mennesket, så er det for at vedkommende kan åbne vores hoveddør. Med en PGP krypteringsnøgle er det modsatte gældende. Vi udlevere vores offentlig nøgle (public key) for at det andet menneske kan låse sine informationer inden i et “pengeskab” før vedkommende sende os dette låste “pengeskab”, som kun vi kan lukke op med vores private nøgle (private key).

Posted in Internet, Support | Tagged , , | Comments Off
Aug 20
2014

Kravet om sessionslogning er ophævet … eller er reduceret til en delvis sessionslogning

Justitsministeriet-logo-170812Justitsministeriet har for nyelig ophævet kravet om sessions logning i logningsbekendtgørelsen … lyder umiddelbart godt for vores digitale privatliv … men det de i virkeligheden har gjort er at reducere logningen til at omfatte de brugbare data i form af en delvis sessionlogning.

I en fuld sessionslogning logges der 5 informationer:

Når vi fx åbner en hjemmeside på internettet, så gør vi det gennem vores internet forbindelse. Vores internet forbindelse har en offentlig IP adresse (1) og når vi surfer på normal vis på internettet, så sker det typisk gennem port 80 (2). Hvis det fx er DR.DK vi åbner, så har DR’s hjemmeside IP adressen 159.20.6.38 (3) og den kommunikerer med os gennem port 80 (4). Står der http:// foran dr.dk, når vi åbner DR’s hjemmeside, så benytter vi protokollen HTTP (5).

I den delvise sessionslogning logges “kun” nr. 3 og 5. Vores log hos vores internet udbyder vil således vise at vi har besøgt 159.20.6.38 (3), som er DR.DK, og at vi har brugt protokollen HTTP (5). Kort fortalt. De logger nu “kun” hvilke hjemmesider vi besøger.

Læs også “Logningsbekendtgørelsen – kort fortalt!” ved at klikke her.

Posted in Alt det andet | Comments Off
Aug 17
2014

Læs e-bøger fra Saxo.com på din Android tablet

forsideHvis du har købt en eller flere e-bøger i PDF eller ePub format hos Saxo.com og ejer en Android tablet, så kan du nemt læse dine e-bøger med Saxo Reader (gratis app i Play Butik).

Læs hvordan du gør i denne gratis IT guide.

IT guiden er i PDF format og kan nemt donwloades og læses på en Windows, Mac eller Linux computer.

Posted in Support | Tagged , , | Comments Off
Aug 13
2014

Surf anonymt med Tor browseren

forsideDu kan downloade min gratis e-bog hos Saxo om hvordan du installerer og bruger Tor browseren til at surfe anonymt på internettet gennem Tor netværket (Tor Network).

Om e-bogen: “Installer og brug Tor browseren til at surfe anonymt på internettet – når det er nødvendigt. Tor (tidligere en forkortelse for The Onion Router) er et stykke gratis software, der muliggør anonymitet på internettet. Tor dirigerer brugerens trafik på internettet gennem et verdens omspændende netværk (Tor Network) bestående af tusindvis af relæer (Tor Relay Node) drevet af frivillige for at skjule brugerens placering eller internetforbrug. Formålet med Tor er at beskytte brugerens privatliv samt brugerens frihed til at kommunikere i fortrolighed med andre.”

Posted in Internet, Netværk | Tagged , , | Comments Off