Jul 25
2013

En billig VPN løsning

En VPN (Virtual Private Network) løsning gør det muligt for dig at være tilsluttet dit hjemme netværk uanset om du er hjemme på din egen internetforbindelse eller ude i byen på en fremmed internetforbindelse. Det betyder at du kan sidde på en cafe i Bangkok og bruge dine netværksressourcer (printer, netværksdisk etc.) på dit eget lokalnetværk hjemme i Danmark.

Et pædagogisk eksempel på dette er YouSee WebTV. Hvis jeg sad på den nævnte cafe i Bangkok og forsøgte at logge på mit YouSee WebTV, så ville jeg få at vide at det kunne jeg ikke, fordi jeg ikke var på min YouSee internetforbindelse i øjeblikket. Slog jeg så min VPN til, så ville jeg straks få adgang, fordi YouSee så ville tro at jeg var hjemme på min egen YouSee internetforbindelse.

I en større målestok betyder det at en medarbjeder “ude i byen” kan få adgang til alle firmaets netværksressourcer 24/7. Det kan fx være aktuelt i forbindelse med hjemmearbjedsplads.

vpn_prototype

VPN’en er installeret på en RaspberryPI single board computer, der kan købes for et mindre beløb hos RaspberryPI.dk. Det som It på jobbet leverer er den software der er installeret på SD kortet samt den konkrete installation hos dig.

Eksempel på brug af VPN til at tilgå YouMysic “udenbys”:

vpn_eks1

Min iPhone er på 3G mobilnet (se øverst til venstre) og er ikke tilsluttet min VPN (som er hjemme på min YouSee internet forbindelse).

 

 

 

 

vpn_eks2

Derfor tilhører min IP adressen min mobiludbyder.

 

 

 

 

 

vpn_eks3

Hvis jeg forsøger at logge på YouMusic …

 

 

 

 

 

vpn_eks4

… så bliver jeg afvist da jeg ikke er på min YouSee internetforbindelse.

 

 

 

 

vpn_eks5

Nu opretter jeg så forbindelsen til min VPN.

 

 

 

 

 

vpn_eks6

Og får nu min YouSee IP adresse (offentlig i forhold til resten af internettet), da min datatrafik går via min VPN.

 

 

 

 

vpn_eks7

Forsøger jeg nu at logge på YouMusic …

 

 

 

 

 

vpn_eks8

… så kommer jeg ind, da YouSee tror jeg sidder hjemme på min YouSee internetforbindelse.

This entry was posted in Internet, Netværk and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.