Aug 20
2014

Kravet om sessionslogning er ophævet … eller er reduceret til en delvis sessionslogning

Justitsministeriet-logo-170812Justitsministeriet har for nyelig ophævet kravet om sessions logning i logningsbekendtgørelsen … lyder umiddelbart godt for vores digitale privatliv … men det de i virkeligheden har gjort er at reducere logningen til at omfatte de brugbare data i form af en delvis sessionlogning.

I en fuld sessionslogning logges der 5 informationer:

Når vi fx åbner en hjemmeside på internettet, så gør vi det gennem vores internet forbindelse. Vores internet forbindelse har en offentlig IP adresse (1) og når vi surfer på normal vis på internettet, så sker det typisk gennem port 80 (2). Hvis det fx er DR.DK vi åbner, så har DR’s hjemmeside IP adressen 159.20.6.38 (3) og den kommunikerer med os gennem port 80 (4). Står der http:// foran dr.dk, når vi åbner DR’s hjemmeside, så benytter vi protokollen HTTP (5).

I den delvise sessionslogning logges “kun” nr. 3 og 5. Vores log hos vores internet udbyder vil således vise at vi har besøgt 159.20.6.38 (3), som er DR.DK, og at vi har brugt protokollen HTTP (5). Kort fortalt. De logger nu “kun” hvilke hjemmesider vi besøger.

Læs også “Logningsbekendtgørelsen – kort fortalt!” ved at klikke her.

This entry was posted in Alt det andet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.