Oct 06
2014

Linux Mint med fokus på privatliv og sikkerhed

Hvis du ønsker dig et Operativ System, som er krypteret i hoved og ende samtidig med at du får et fuldt funktionelt desktop miljø, så kan Linux Mint være det du søger.

forsideforsideDownload min gratis guide “Linux Mint med fokus på privatliv og sikkerhed”, som guider dig trin for trin igennem installationen af Linux Mint på din computer. Guiden er i PDF format og kan gratis downloades fra Saxo.com. Hvis du vil tilføje Linux Mint som et ekstra Operativ System ude over Windows 7, så download også min gratis guide “Dual boot af Windows 7 og Linux Mint”.

Posted in Linux Mint | Tagged , , , , , , , , , | Comments Off
Oct 01
2014

Et operativ system, Linux Mint, og fire desktop miljøer

Operativ systemet Linux Mint tilbyder den kommende bruger at vælge mellem fire desktop miljøer. Hvis Linux Mint var et skib, så ville operativ systemet være skibets maskinrum, mens desktop miljøet, den grafiske brugerflad, ville være kommandobroen. I dette blogindlæg vil jeg give dig et visuelt indblik i de fire desktop miljøer: Cinnamon, KDE, Mate, XFCE.

Hvis du har brug for en guide til hvordan du installerer Linux Mint på din PC, så download min gratis guide “Linux Mint medd fokus på privatliv og sikkerhed” på Saxo.com.

Cinnamon:

Cinnamon001

Cinnamon002

Cinnamon003

Cinnamon004

KDE:

KDE001

KDE002

KDE003

KDE004

KDE005

KDE006

KDE007

KDE008

Mate:

Mate001

Mate002

Mate003

Mate004

XFCE:

XFCE001

XFCE002

XFCE003

XFCE004

Posted in Linux Mint | Tagged , , , | Comments Off
Sep 30
2014

π: Installerer et Tor Relay Node på din Raspberry Pi

For ca. 400 kr. kan du installerer et Tor Relay Node på en Raspberry Pi og tildele det den båndbredde, som du kan afse til formålet. Dermed kan du aktivt bidrage til at Tor netværket fungere og gør det muligt for fx journalister at de kan kommunikere anonymt med deres kilder over hele Jorden.

1. Når du har modtaget din Raspberry Pi fra raspberrypi.dk, så er det første du skal gøre at installere Raspbian (Linux Debian til Raspberry Pi)  på den. Hvis du har brug for en guide til dette, så download min gratis e-bog “Verdens mest nuttede server” fra Saxo.com. I denne guide kan du også læse hvordan du tilgår din Raspbian Pi server fra din Windows computer med Bitvise SSH klient.

2. Åben Bitvise og forbind dig til Raspberry Pi.

001

3. Ophøj dig til ROOT.

002

4. Installer Tor Relay Node med kommandoen apt-get install tor

003

5. Indtast J for Ja og tryk Enter.

004

6. Tor Relay Node er installeret.

005

7. Åben Tor Relay Node’s konfigurationsfil /etc/tor/torrc med tekstredigeringsprogrammet nano (kommando: nano /etc/tor/torrc).

006

8. Tryk Ctrl W for at søge efter teksten ORPort.

007

9. Tryk Enter.

008

10. ORPort er den port i din internetforbindelse som Tor Relay Node bruger til at komminkere med internettet. Port 9000 og 9001er okay. Du kan i princippet vælge en port mellem 1024 og 65535.

009

11. Lidt nede kan du vælge et navn (uden mellemrum) til dit Tor Relay Node.

010

12. Nogle linjer længere nede kan du vælge den båndbredde du vil stille til rådighed for dit Tor Relay Node målt i kilo Byte (kB).

011

13. Og det spids forbrug du vil tillade. Typisk det dobbelte (100 x 2 = 200).

012

14. Tryk Ctrl O (O som i Ole) og dernæst Enter for at gemme din ændring. Tryk så Ctrl X for at lukke nano.

013

15. Indtast kommandoen service tor reload og tryk Enter for at genindlæse den nye konfigurationsfil i Tor Relay Node.

014

16. Tor Relay Node køre nu med den nye konfiguration.

015

17. Nu skal vi så installerer et overvågningsprogram (bmon), så vi kan se hvormeget båndbredde Tor Relay Node reelt bruger. Indtast kommandoen apt-get install bmon og tryk Enter.

016

18. Installationen af bmon er gennemført.

017

19. Indtast bmon og tryk Enter.

018

20. Dette er bmon. Tryk pil ned for at se eth0 (kabel netkort).

019

21. Tryk d (d som Danmark).

020

22. Tryk g (g som Geronimo).

021

23. Så kan du overvåge dit nye Tor Relay Node. Det tager lidt tid, typisk nogle dage, før det kommer op og køre med fuld kraft.

022

To døgn og så var mit nye Tor Relay Node med navnet ClaraOswald oppe og køre:

claraoswald-tor-relay-node-run

Posted in Raspberry Pi | Tagged , , , , , | Comments Off
Sep 14
2014

Opret og brug en encrypted container i Windows

Hvis du ønsker en guide til hvordan du opretter en virtuel harddisk, container, på din Windows computer og derefter krypterer den, så  klikke her.

På overfladen: Som bruger af en virtuel harddisk (VHD) eller container, vil du få adgang til en tilsyneladende almindelig harddisk. I eksemplet Ny diskenhed (E:).

stifinder-vdisk-computer

Et spadestik dybere: I virkeligheden er der tale om en fil på din eksisterende harddisk, som rummer din virtuelle harddisk, container indhold. I eksemplet er denne fil (VirtuelHarddisk.vhd) placeret i Dokumenter på den eksisterende harddisk Lokal disk (C:).

stifinder-vdisk-fil

Hvis du ønsker at den virtuelle harddisk eller container bliver mountet og dermed tilgængelig efter genstart af din computer, så finder du en guide til hvordan du får dette til at ske ved at klikke her. Du kan også gøre det manuelt ved hjælp af Disk Manager.

Posted in Dagligdagen | Tagged , , | Comments Off
Sep 13
2014

Verdens mest nuttede Tails installation

Jeg har netop installeret Tails på dette lille nuttede USB Stick. 16 GB for kun 110 kr.

usb-stick-16gb-tails

Hvis du ønsker at prøve kræfter med Tails, så download mine to gratis e-bøger om hvordan du installerer og bruger Tails. De er begge udgivet på Saxo.com.

verbartim-nano-16GBE-bog: Sporløs surfing med Tux – Tails – Tor

E-bog: Sporløs surfing med krypteret harddisk og e-mail

Posted in Alt det andet | Tagged , | Comments Off
Sep 12
2014

Krypteret kommunikation på en overskuelig måde

encryption-communication

Læs mere om krypteret kommunikation ved hjælp af en public key og private key her.

Posted in Dagligdagen | Tagged , , | Comments Off
Sep 10
2014

Danmarks Radio udstiller deres manglende fokus på sikker kommunikation med deres kilder

Danmarks Radio havde en glimrende livedækning af hackersagen via Twitter på www.dr.dk i dag. Hatten af for den. Det gør det muligt for os andre at følge en kompliceret sag og dermed forholde os mere nuanceret til politikernes one liners.

dr-twitter-om-hackersag

tip-mail-til-dr-uden-public-keyDer hvor sikkerhedskæden hopper af – nærmest bliver ikke eksisterende – er når Danmarks Radio opfordrer folk med viden om sagen til at sende dem et tip.

 

Hvis man klikker på 1212@dr.dk, så åbnes ens mail program. Danmarks Radio oplyser med andre ord ingen public key (krypteringsnøgle), som man kan kryptere sin mail med og dermed sikre at kun Danmarks Radio kan læse mailen. Ingen med et minimum af kendskab til IT vil sende et tip til Danmarks Radion om hackersagen uden at kryptere sin mail og de evntuelt vedhæftede filer. En ikke krypteret mail sammenlignes tit på internettet med et postkort, fordi den kan læses af alle der på den ene eller den anden måde får fat i den.

Danmarks Radio kunne fx tilbyde download af deres public key på denne måde:

tip-mail-til-dr-uden-public-key-plus-keyDe to nøgler symboliserer et nøglepar, en public key og en private key.

Klik her for at læse om hvordan kryptering med et nøglepar fungerer.

Læs evt. også: Sikkerhedspakke for journalister og whistleblower

Posted in Alt det andet | Tagged , , , , , | Comments Off
Sep 08
2014

TV3 Play mener at min pære danske offentlige IP adresse fra YouSee ikke er en dansk IP adresse

Et kvalificeret gæt er at TV3 Play gnubber haleparti med det amerikanske firma Max Mind, som har stemplet min offentlige danske IP adresse fra YouSee som en anonymous proxy, fordi jeg har et Tor Relay Node kørende.

tv3play-maxmind

Posted in Dagligdagen | Tagged , , | Comments Off
Sep 06
2014

Google Drive klient til Linux

grive-logoGoogle tilbyder endnu ikke en Linux klient til deres Google Drive, men det gør Grive til gengæld. Linux klienten til Google Drive er uofficiel, men fungerer som den skal. Klik her for at se guiden til hvordan du installerer klienten. Det tager maksimalt 5 minutter at installere klienten.

Posted in Alt det andet, Script | Tagged , , , , , | Comments Off
Sep 01
2014

I dag har jeg fået mig en anonym forfatter kollega …

I dag har jeg fået mig en anonym forfatter kollega mht. brug af Tor browseren, kryptering og Tails. E-bogen “Kryptering og Anonym Internetsurfing – En Praktisk Guide for Begyndere” indeholder mere teori end mine guides gør samt nogen af de mere tekniske detaljer som jeg har undladt i mine guides. Absolut værd at læse.

forfatterkollega

Posted in Dagligdagen | Tagged , , , | Comments Off