Aug 23
2014

Sikkerhedspakke for journalister og whistleblower

light_press_hat_bigHvis du ønsker at sende og modtage mails i fortrolighed uden at fremmede kan læse med samt at kunne surfe på internettet anonymt, så er denne sikkerhedspakke bestående af fire e-bøger måske noget for dig.

Sikkerhedspakken findes i to gradueringer. En sikkerhedspakke hvor du i dit arbejde afsætter spor på den computer du bruger og en sikkerhedspakke hvor du ikke gør.

Sikkerhedspakke der afsætter spor på den computer du burger:

forsideE-bog: Surf anonymt med Tor browseren

Gratis download af e-bog i PDF format her.

Installer og brug Tor browseren til at surfe anonymt på internettet – når det er nødvendigt. Tor (tidligere en forkortelse for The Onion Router) er et stykke gratis software, der muliggør anonymitet på internettet.

forside2E-bog: Krypter dine mails – når det er nødvendigt

Gratis download af e-bog i PDF format her.

“Krypter din mails – når det er nødvendigt” er en kort og præcis guide til hvordan du opretter en PGP krypteringsnøgle og med denne nøgle krypterer og dekrypterer tekst og filer på din Wndows computer. Det kan fx være en tekst til en mail eller en fil (dokument, billede, video, logfil) som du ønsker at vedhæfte til en mail.

Sikkerhedspakke der ikke afsætter spor på den computer du bruger:

coverE-bog: Sporløs surfing med Tux – Tails – Tor

Gratis download af e-bog i PDF format her.

Sporløs surfing med Tux · Tails · Tor er en kort og konkret guide til hvordan du surfer på internettet uden at efterlade digitale spor på den computer du surfer fra og uden at afsløre hvem du er og hvor du surfer fra. Sporløs surfing med Tux · Tails · Tor benytter sig af en Tails Live DVD. En Tails Live DVD bruger kun indholdet af din DVD, som er read only, og computerens hukommelse , som forsvinder når computeren lukkes ned.

cover-forsid-billedeE-bog: Sporløs surfing med krypteret harddisk og e-mail

Gratis download af e-bog i PDF format her.

Sporløs surfing med krypteret harddisk og e-mail er en konkret guide til hvordan du surfer på internettet uden at efterlade dig digitale spor på den computer du surfer fra og uden at afsløre hvem du er og hvor du surfer fra over for andre på internettet. Med udgangspunkt i dette anonyme digitale ståsted bliver du dernæst guidet til at oprette en krypteret harddisk på det USB Stick, som du har startet computeren op fra. En krypteret harddisk hvis indhold kun kan tilgås med din selvvalgte adgangskode. Som rosinen i pølseenden bliver du guidet til hvordan du kan udveksle krypterede e-mails med andre på internettet ved hjælp af PGP. Alt sammen samlet på et USB Stick, som du kan starte en eller anden computer op fra.

Læs om mine erfaringer med at bruge Tails i blogindlægget her. Det giver et godt indtryk af hvor meget vi skal gøre og hvor forsigtig vil skal være for at holde os under radaren.

This entry was posted in Cloud Service and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.